© Pim van der Maden

Wie is Alice

Ik houd van de natuur, vooral van bloemen. Het is een genot om ze te zien groeien, bloeien, verwelken en weer terugkomen. Het blijft me verwonderen. Zeventien jaar geleden leerde ik mijn partner kennen, hij heeft een bloembollenbedrijf. Opeens woonde ik middenin een kleurrijke tulpenweelde. Hier raakte ik in de ban van de tulp. Tulpen doen me denken aan de mens; ze groeien als ze gaan bloeien.

Ik geniet zo van bloemen, dat ik de Vakopleiding Bloemschikken heb gedaan. Ik werk graag met bloemen uit de tuin. Naast het creëren, fotografeer ik. Dat is mijn andere passie. Tijdens de fotovakschool ontdekte ik dat ik me kan verliezen in het fotograferen van de natuur. Ik zie details die ik anders niet zie. Zo kan ik blijven kijken naar de lijnen in een uitgebloeide tulp. In dit werk komen mijn twee passies: het creëren en fotograferen bij elkaar.

Zowel bij bloemen als fotografie gaat het om emotie. De kleur, soort en het arrangement kunnen de ander verblijden of juist steunen. Met mijn foto’s wil ik mensen de schoonheid laten zien van iets dat ze als normaal beschouwen. Zodat mensen heel even de snelle wereld om zich heen vergeten. En verdwalen in een mooi beeld.

"De tulp geeft mij eindeloze inspiratie"